Retai pralaimintis A.Isajenko išsivežė Amberton taurę į Vilnių
  • spalio 20, 2014
  • Piramidė
  • Share on Facebook

42 sportininkai iš įvairių Lietuvos miestų panoro dalyvauti praėjusį savaitgalį Klaipėdos biliardo klubuose vykusiame dinaminės piramidės turnyre „Amberton taurė“ 2014.

Pirmąją turnyro dieną netrūko gražių bei atkaklių kovų, emocijų ir azarto. Dinaminė piramidė – itin sunkiai prognozuojama piramidės rūšis, nes žaidžiant būtent šį žaidimą lyderiai ar šiaip pajėgesni sportininkai niekada negali jaustis ramiai ir užtikrintai, o persvara partijoje 7:0 neretai pergalės negarantuoja.

Labiausiai intriguojanti kova pirmąją turnyro dieną vyko tarp vilniečio Levaldo Arcimavičiaus bei klaipėdiečio Aivaro Roličiaus, nes šie sportininkai tarpusavyje varžėsi net du kartus. Pirmąją dvikovą kiek netikėtai rezultatu 3:1 laimėjo Aivaras, tačiau antrojoje pajėgesnis buvo Levaldas, atsirevanšavęs rezultatu 3:0 bei iškovojęs teisę kautis pagrindiniame turnyro etape.

Kiek netikėta buvo  klaipėdiečio, Texas klubo atstovo Renardo Stanšaičio pergalė prieš kitą klaipėdietį, Black ball klubo atstovą Konstantiną Afanasjevą. Renardas laimėjo rezultatu 3:1 ir dar kartą patvirtino, jog tapo grėsmingu varžovu bet kuriam Lietuvos piramidės lyderiui. Tiesa, tolesniuose turnyro etapuose Renardui sekėsi jau ne taip gerai, o štai Konstantinas po pralaimėjimo nepalūžo ir visgi iškopė į pagrindinį turnyro etapą.

Gražų žaidimą turnyro metu demonstravo ir labiau Lietuvos pulo visuomenei žinomas klaipėdietis Povilas Toliušis iš Black Ball. Povilas puikiu stiliumi nugalėjo vėliau į TOP-8 etapą iškopusį Aivaro Roličiaus brolį dvynį Erlandą rezultatu 3:1, vėliau patampė nervus Arvydui Špogiui, o kovoje dėl patekimo į kitą etapą nusileido Konstantinui Afanasjevui rezultatu 2:3.

Pasibaigus kovoms pirmąją turnyro dieną paaiškėjo, kad į antrąjį etapą pateko A. Špogis, A. Panteleimoniuk ir E. Roličius – visi Honolulu klubo atstovai, K. Afanasjev ir K. Žadeikis – Black Ball, A. Isajenko ir L. Arcimavičius – Piramidė, bei Brooklyn klubą atstovaujantis D. Oleinik.

Turnyro ketvirtfinaliuose visi tituluotesni sportininkai pasiekė pakankamai nesudėtingas pergales:  Arvydas Špogis nugalėjo Erlandą Roličių rezultatu 4:0, tokiu pačiu rezultatu Aleksandras Isajenko laimėjo prieš Levaldą Arcimavičių, Dmitrij Oleinik palaužė Aleksandrą Panteleimoniuką 4:1 ir tik jaunojo Kęstučio Žadeikio kova prieš Konstantiną Afanasjevą vyko kiek atkakliau – Konstantinas iškovojo pergalę rezultatu 4:2.

Pirmąjame turnyro pusfinalyje A. Isajenko sugebėjo palaužti po ilgesnės pertraukos į Lietuvos piramidės varžybas grįžusį K. Afanasjevą rezultatu 5:3.

Antrąjame turnyro pusfinalyje kova vyko dar atkakliau ir prireikė lemiamos „kontrinės“ partijos, kurios metu A. Špogis atsirevanšavo D. Oleinikui už keletą pralaimėjimų pastarosiose tarpusavio dvikovose. Šioje kovoje itin jautėsi psichologinė įtampa, slėgusi abu sportininkus, ko pasekoje jie darė nemažai elementarių klaidų. Tačiau netrūko ir įspūdingų akimirkų, kuriomis ypač pasižymėjo kaip visada agresyviai žaidžiantis D. Oleinik.

Tuo pačiu metu, kai didelę dalį Lietuvos sporto gerbėjų prie televizorių ekranų buvo prikaustęs dramatiškai susiklostęs Lietuvos krepsinio derbis tarp Kauno Žalgirio ir Vilniaus Lietuvos Ryto, ne ką mažiau atkakliai Honolulu biliardo klube vyko ir Amberton taurės finalas tarp klaipėdiečio Arvydo Špogio bei vilniečio A. Isajenko. Aukščiausio lygio pozicinį žaidimą demonstravo abu sportininkai, kovos eigoje pirmavo tai vienas, tai kitas, tačiau pabaigoje užtikrinčiau sužaidė Aleksandras, kuris ir laimėjo eilinį savo titulą, pergalę iškovodamas rezultatu 5:3.

 

Piramidės sekcijos vardu,

Audrius Rusteika

Prenumerata

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: