„Champions Club“ taurės U9/U16 snukerio turnyre – lietuvio sidabras
  • spalio 22, 2014
  • Lietuvos Biliardo Federacija
  • Share on Facebook

Šešiametis Rasmantas Buika pasidabino sidabru Rygoje vykusiame U9 snukerio turnyre.

2014 m. Spalio 19 dieną Rygoje vyko „Champions Club“ taurės U9/U16 snukerio turnyras, kuriame varžėsi 13 jaunųjų žaidėjų iš Latvijos ir Lietuvos. Turnyro formatas buvo 10 RED, o žaidėjai tarpusavyje žaidė po 1 freimą. U16 turnyre finalinės kovos vyko iki 2 pergalių.

Lietuvą atstovavo šešiametis Rasmantas Buika, kuriam tai buvo antrasis turnyras po 2014 m. Lietuvos čempionato. Jis buvo jauniausias žaidėjas turnyre, vyriausiam – 14 metų.

 

Žaidėjai turnyrą pradėjo 3-jose grupėse, kuriose tarpusavyje varžėsi ir U9, ir U16 žaidėjai. Rasmantas pradėjo lengvai ir įtikinamai nugalėdamas metais vyresnį Ričards Tupulis ir atliko 20 (6+6+8) bei 13 (6+7) taškų serijas. 20 taškų serija yra pati didžiausia Latvijos U9 turnyruose atlikta serija, su kuo Rasmantą pasveikino S.Sergejev, stebėjęs šį susitikimą.

Antrame susitikime Rasmantas turėjo pripažinti 14-ės Darja Sedicha pranašumą, o paskutiniame susitikime solidžia persvara įveikė U16 žaidėją Aleksejs Jankovskis. Pasiekęs geriausią rezultatą tarp U9 žaidėjų, Rasmantas I-u numeriu pateko į U9 pusfinalį, kuriame susitiko su praėjusio U9 turnyro nugalėtoju Andrejs Pripjoks ir nugalėjo labai įtemptoje kovoje, pademonstravęs kantrybę ir taiklumą lemiamu momentu. Pagyrimo buvo vertas ir Andrejs žaidimas.

 

Deja, po sunkaus pusfinalio finalui su Artemijs Žižinjs Ramantui susikaupimo nebepakako ir jis nesugebėjo pademonstruoti to žaidimo, kurį demonstravo turnyre. Serija apmaudžių klaidų mačo pradžioje ir virš 20 taškų, atiduotų klaidomis, varžovui leido būti priekyje iki pat juodojo rutulio. Rasmantas, ant stalo likus 22 taškams ir atsilikdamas 12 taškų, įmušė rudą, vėliau mėlyną bei rožinį rutulius, tačiau mušant lemiamą juodą rutulį apmaudžiai įkrito baltas – apmaudus pralaimėjimas. Tačiau II-a vieta yra puikus rezultatas, kaip ir 20-ies taškų serija.

Linkime Rasmantui sėkmės tolimesnėse kovose ir toliau pildyti laimėtų trofėjų sąrašą. Kviečiameir kitus jaunuosius snukerio žaidėjus prisidėti prie Lietuvos komandos ir dalyvauti atviruose U9/U16 „Champions Club“ turnyruose, kurie vyks Rygoje kiekvieną mėnesį.

Turnyro eiga: http://ccl.lv/ccl-snooker-u16-1910/

DSC00654

Prenumerata

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: