Lietuvos komandiniame 3×3 čempionate – „Brooklyn“ komandos triumfas
  • gruodžio 15, 2014
  • Piramidė
  • Share on Facebook

Daug aistrų kunkuliavo bei ypatinga atmosfera tvyrojo praėjusį savaitgalį Vilniaus biliardo klube „Brooklyn“, kur vyko pirmasis Lietuvos piramidės istorijoje komandinis 3×3 čempionatas. Piramidė – individualaus sporto rūšis, kur kiekvienas kaunasi tik už save, tad šiose komandinėse varžybose viskas vyko kiek kitaip. Prie stalo atkakli kova vyko ne tik tarp žaidėjų, bet ir tarp palaikymo komandų, kas aišku esantiems prie stalo pridėjo daug pasitikėjimo savo jėgomis, tačiau tuo pačiu užkrovė ir atsakomybės naštą.

Lietuvos komandiniame čempionate buvo žaidžiamos trys populiariausios piramidės disciplinos – Laisva, Dinaminė ir Kombinuota. Prieš kovą buvo traukiami burtai kuriose dviejose disciplinose bus pradžioje varžomasi, o tretieji komandos žaidėjai į kovą stodavo tik esant rezultatui 1:1.

Pirmąjame čempionato etape paaiškėjo kurios 3 komandos iš 11 dalyvavusių varžybose nepateks į olimpine sistema vyksiantį antrąjį varžybų etapą. Čia kiek nepasisekė Panevėžio komandai „Alex club“. Jei komandos „Startup“ ir „Ąžuoliukai“ turėjo nemažai šansų ženkti toliau, kuriais nepasinaudojo, „Alex club“ situacija buvo daug sudėtingesnė. Norint patekti į antrąjį čempionato etapą jiems reikėjo nugalėti vienas iš čempionato favoričių – „Black ball boyz“ arba „Piramidė“ komandas. Deja, tačiau patyrusiems panevėžiečiams Mariui Adukauskui, Ričardui Krasauskui bei Artūrui Žukui šio tikslo įgyvendinti nepavyko.

Pirmuose dviejuose čempionato ketvirtfinaliuose favoritais laikytos komandos „Brooklyn“ (Konstantin Pčelin, Valerijus Ivanovas ir Dmitryj Oleinik) ir „Black ball boyz“ (Konstantin Afanasjev, Andrėj Kurušin ir Kęstutis Žadeikis) rezultatais 2:0 lengvai susitvarkė su atitinkamai „Country – Era“ ir „Mao“ komandomis.

Trečiame ketvirtfinalyje patyrę ir daug matę vilkai „Masters“ (Alik Nadirov, Artur Danilov ir Maksimas Lukašikas) metė iššūkį iš trijų Lietuvos piramidės čempionų sudarytai komandai „Piramidė“ (Levaldas Arcimavičius, Aleksandras Isajenko ir Genadijus Lapatčenka). Prieš bene labiausiai intriguojančią čempionato kovą paaiškėjo, kad komandos „Piramidė“  lyderis Aleksandras Isajenko stos į kovą tik tuo atveju, jei to prireiks. Ir to neprireikė, nes Alikas Nadirovas nugalėjo Genadijų Lapatčenką Kombinuotos piramidės disciplinoje, o Arturas Danilovas „kontrinėje“ partijoje rezultatu 8:7 palaužė pirmavusį, tačiau pabaigoje neatsakingai sužaidusį Levaldą Arcimavičių Laisvos piramidės disciplinoje.

Paskutiniame čempionato ketvirtfinalyje, kuriame kovėsi „Trys muškietininkai“ (Leonas Mončiunskas, Audrius Rusteika ir Artūras Martinkėnas) prieš „KN style“ (Laimonas Aldonis, Rytis Malinauskas ir Vitalijus Potaševas) prireikė visų trijų žaidėjų indėlio. Jei Vitalijus Potaševas ir Artūras Martinkėnas gan lengvai susitvarkė su atitinkamai Audriumi Rusteika bei Ryčiu Malinausku Dinaminės ir Kombinuotos piramidės disciplinose, tai Leonas Mončiunskas prieš Laimoną Aldonį Laisvos piramidės disciplinoje laimėjo tik po itin atkaklios kovos, „kontrinėje“ partijoje rezultatu 8:6.

Pirmąjame čempionato pusfinalyje tarp „Black ball boyz“ ir „Brooklyn“ rezultatu 2:1 laimėjo pastarieji. Vienintelį tašką klaipėdiečiams uždirbo Konstantinas Afanasjevas, Dinaminės piramidės disciplinoje nugalėjęs savo bendravardį Konstantiną Pčeliną. Kitose dviejose dvikovose daug intrigos nebuvo – Andrėjus Kurušinas laimėjo prieš Valerijų Ivanovą vieną partiją, pralaimėjo keturias, o Kęstutis Žadeikis prieš Dmitrijų Oleiniką nelaimėjo nei vienos.

Antrąjame čempionato pusfinalyje „Masters“ komanda nelengvai, bet visgi palaužė komandos „Trys muškietininkai“ pasipriešinimą. Pirmoje dvikovoje, kuri vyko Laisvos piramidės disciplinoje, Arturas Danilovas rezultatu 4:1 gan greitai susitvarkė su Leonu Mončiunsku. Antroji ir trečioji dvikova vyko tuo pačiu metu, o žaidėjai stebėjo ne tik tai, kas vyksta ant jų stalo, tačiau viena akimi sekė įvykius ir prie gretimo stalo. Ir nors Artūras Martinkėnas pirmavo bei kontroliavo situaciją Kombinuotos piramidės disciplinoje žaisdamas prieš Aliką Nadirovą, užbaigti kovos šiems sportininkams neteko, nes Maksimas Lukašikas nors ir nelengvai, bet visgi palaužė Audriaus Rusteikos pasipriešinimą rezultatu 4:3 žaidžiant Dinaminę piramidę.

Lietuvos komandinio 3×3 piramidės čempionato finalas nebuvo intriguojantis ir baigėsi rezultatu 2:0. Konstantinas Pčelinas ir Dmitrij Oleinik gan lengvai nugalėjo atitinkamai Maksimą Lukašiką bei Arturą Danilovą vienodu rezultatu 4:1 bei kartu su komandos draugu Valerijumi Ivanovu tapo Lietuvos čempionais.

 

Piramidės sekcijos vardu,

Audrius Rusteika

 

Prenumerata

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: