Pirmąjį 2015 metų Lietuvos piramidės čempionatą įtikinamai laimėjo A. Isajenko
  • sausio 20, 2015
  • Piramidė
  • Share on Facebook

Į pirmąjį šiemet piramidės turnyrą, vykusį Vilniaus biliardo klubuose, užsiregistravo 39 dalyviai iš įvairių Lietuvos miestų. Dalyvių tarpe buvo ir dvi su vyrais pasirungti panorusios silpnosios lyties atstovės – tai jau senokai Lietuvoje šaknis įleidusi baltarusė Olga Geročinskaja ir daugkartinė Lietuvos pulo čempionė Simona Milišauskaitė.

Iš biliardo klube “Country” besivaržiusių dalyvių į antrąjį čempionato etapą pateko abu skirstyti sportininkai atstovaujantys kitą Vilniaus biliardo klubą “Brooklyn” – tai Valerijus Ivanovas bei Dmitrij Oleinik. Rimčiausią konkurenciją pastariesiems sudarė iš Marijampolės kilęs vilnietis Andrius Dervinis. Taktiškai brandų žaidimą pademonstravęs Andrius nugalėjo net keturis sportininkus, o grupės favoritams D. Oleinikui ir V. Ivanovui nusileido tik po labai atkaklios kovos rezultatais 3:4 ir 2:4.

Biliardo klube “Brooklyn” intrigos buvo kiek mažiau – iš ten į pagrindinį čempionato etapą lengvai žengė vietiniai herojai Konstantinas Pčelinas bei Maksimas Lukašikas. Gražų žaidimą šioje grupėje pademonstravo viena iš moterų – Simona Milišauskaitė, tačiau kovoje su vyrais to nepakako, nes nors ir po labai atkaklios kovos, Simona pralaimėjo abu žaistus susitikimus.

Pagrindiniame čempionato klube “Era” krito pirmasis skirstytas sportininkas – tai tikrai pajėgus būtent laisvos piramidės žaidėjas Ruslanas Bojarovičius. O nugalėjo jį du šiuo metu Vilniuje gyvenantys kovingi panevėžiečiai Rytis Krasauskas bei Edvinas Jodokas, kurie vėliau tarpusavyje ir išsiaiškino kuris grumsis čempionato ketvirtfinalyje. Šioje kovoje laimėjo geriau sukovojęs Edvinas taip prisijungdamas prie grupės favorito Levaldo Arcimavičiaus, prieš tai neturėjusio rimtesnių problemų “pliuse”.

Biliardo klubo “Piramidė” grupėje taip pat krito vienas skirstytas sportininkas – stabilų žaidimą visose disciplinose demonstruojantis “Country” klubo atstovas Jurijus Rybnikovas. Tačiau tai buvo jokia sensacija – Jurijų palaužė po ilgos pertraukos į reitingines piramidės varžybas sugrįžęs daugkartinis Lietuvos čempionas Genadijus Lapatčenka. Kitas ketvirtfinalio dalyvis patekęs į antrąjį čempionato etapą iš šios grupės – jau daugiau nei dešimtmetį puikiu žaidimu nieko nebestebinantis Aleksandras Isajenko.

Lietuvos laisvos piramidės čempionato ketvirtfinaliuose atkaklios kovos netrūko. Genadijus Lapatčenka Levaldą Arcimavičių, o Dmitrij Oleinik Valerijų Ivanovą palaužė tik po lemiamų kontrolinių partijų. Edvinas Jodokas bei Maksimas Lukašikas taip pat atkakliai pasipriešino atitinkamai Konstantinui Pčelinui bei Aleksandrui Isajenko nusileisdami vienodais rezultatais 2:4.

Pirmajame čempionato pusfinalyje biliardo klubo “Piramidė” lyderis Aleksandras Isajenko nepaliko jokių šansų kitam to paties klubo atstovui Genadijui Lapatčenkai nugalėdamas jį “sausu” rezultatu 4:0, o antrajame visą turnyrą ties pralaimėjimo riba nuolat balansavęs “Brooklyn” atstovas Dmitrij Oleinik rezultatu 4:3 palaužė savo klubietį Konstantiną Pčeliną.

Lietuvos piramidės čempionato finale susikovė stabiliausią formą pastaruoju metu demonstruojantys sportininkai ir pagrindiniai turnyro favoritai Aleksandras Isajenko bei Dmitrij Oleinik. Šįkart finalas buvo greitas ir nelabai atkaklus – Dmitrijus sugebėjo laimėti prieš Aleksandrą vos vieną partiją ir nusileido jam rezultatu 1:5.

Sveikiname Aleksandrą su eiliniu Lietuvos čempiono titulu! Taip pat sveikiname kitus čempionato prizininkus bei visus dalyvius!

Piramidės sekcijos vardu,

Audrius Rusteika

Prenumerata

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: