Pirmajame BSL etape triumfuoja Latvijos atstovas
  • sausio 26, 2015
  • Lietuvos Biliardo Federacija
  • Share on Facebook

Sausio 26 d. Vilniaus biliardo klubuose vykusiame Baltijos Snukerio Lygos I etape nugalėjo latvis M. Volajs, 3-1 rezultatu finale aplošęs T. Vilmaną.

Vilniaus biliardo klubuose „KN“ ir „Cue Club“ savaitgalį rinkosi snukerio mėgėjai iš Pabaltijo ir Baltarusijos. Dalyviai buvo suskirstyti į keturis pogrupius, iš kurių į tolimesnį etapą iškopė šešiolika žaidėjų. Be turnyro favoritų lietuvių, į aštuntfinalius iškopė Latvijos reitingo lyderiai M. Volajs ir S. Sergejev su sūnumi, bei jaunieji Lietuvos ir Baltarusijos talentai V. Romanovskij, N. Kolpačenko ir A. Naprušis.

Atkrintamosiose varžybose pergales iškovojo visi favoritai –
M. Volajs, T. Vilmanas, S. Sergejev, T. Puodžiūnas, S. Vasiljev, L. Aldonis, V. Jakaitis ir S. Korolkov – tačiau iki prizininkų pakylos užkilti pavyko tik M. Volajs, T. Vilmanui, S. Vasiljevui ir T. Puodžiūnui.

Pirmajame pusfinalyje latvis M. Volajs nepaisant rezultato po itin atkaklios kovos nugalėjo T. Puodžiūną, rezultatu 3-1. Kai Tomas jau buvo beišlyginąs serijos rezultatą iki 2-2, M. Volajs „pavogė“ pergalę iš Tomo rankų įmušdamas paskutinius rutulius, taip iškopdamas į finalą.

Antrajame pusfinalyje Baltarusijos atstovui S. Vasiljevui pritrūko ištvermės ir T. Vilmanas nesunkiai susitvarkė su savo oponentu, rezultatu 3-0.

Viso turnyro metu aukštą kalibrą demonstravęs M. Volajs finale atrodė sutiko savęs vertą priešininką. Jau po pirmos partijos M. Volajs atsilikinėjo 1-0, tačiau antroje partijoje įmušęs 58 taškų seriją morališkai palaužė T. Vilmaną ir perimęs vadžias jų nebepaleido.

Sveikiname prizininkus ir dėkojame dalyviams,

LBF Snukerio Sekcija

Prenumerata

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: