M. Volajs – „Lithuanian Masters 2015“ čempionas
  • vasario 23, 2015
  • Lietuvos Biliardo Federacija
  • Share on Facebook

Nepaisant 104 taškų serijos pusfinalyje, Lietuvos pirmojo reitinginiame turnyre "century" autorius V. Schulte pralaimi antrame finale iš eilės, rezultatu 2-3.
 Vasario 20 – 21 dienomis vykusiame Lithuanian Masters 2015” turnyre, nugalėtojo vardą pelnė Latvijos sportininkas Maris Volajs. Užtikrintai nugalėjęs 3 priešininkus M. Volajs pateko į finalą, kuriame susitiko su perspektyviu Lietuvos žaidėju Viliumi Schulte ir intriguojančioje kovoje, rezultatu 3 – 2 nugalėjo priešininką.

Vis tik Lietuvos sportininko karjeroje ši diena tapo reikšminga. V. Schulte’s  ir R. Grikšelio susitikime buvo užfiksuota pirmoji 100-ą taškų viršijusi serija (angl.- century) Lietuvos snukerio reitinginių turnyrų istorijoje.

Vilniaus biliardo klubuose „KN“ ir „Cue Club“ vykusio turnyro  pagrindiniame  etape susitiko šešiolika aukščiausių reitingo žaidėjų, kviestiniai sportininkai iš užsienio ir atrankos etapą praėję dalyviai.

24 žaidėjai buvo paskirstyti į keturis pogrupius po šešis žaidėjus, iš kurių ir susiformavo atkrentamųjų varžybų šešioliktukas. Į „TOP16″ pateko beveik visi Lietuvos reitingo viršūnės žaidėjai, taip pat užsienio žaidėjai – M. Volajs (LV), S. Vasiljev (BY) ir V. Kalinovskij (BY) bei vienas jaunųjų snukerio mokyklos atstovų – M. Stanaitis (14 metų). Latvis M. Volajs grupių etape pasižymėjo aukščiausia – 87 taškų – serija.

Kaip ir grupių etapuose, taip ir atkrentamosiose varžybose užtikrintai sužaidė lietuviai S. Dragūnas, M. Maisiejus, A. Ignotas, T. Puodžiūnas ir V. Schulte, latvis M. Volajs bei savo geresnes pozicijas užėmusius oponentus nugalėję V. Kalinovskij ir R. Grikšelis.

Reitingo lyderių M. Maisiejaus ir  praėjusių metų „Lithuanian Masters 2014” čempiono S. Dragūno dvikovą laimėjo geresnę formą demonstravęs M. Maisiejus, analogiškai geriausių turnyro serijų autoriai ir finalistai V. Schulte ir M. Volajs įveikė V. Kalinovskį ir T. Puodžiūną, o kaunietis R. Grikšelis įveikė telšiškį A. Ignotą.

Į Lietuvos biliardo istoriją patekusiame pusfinalyje, atkaklios kovos metu V.Schulte susitikime su R. Grikšeliu, laimėjo rezultatu 3:0. Pirmajame freime pirmaudamas 19 taškų, vienu priėjimu sportininkas sumušė visus rutulius iki juodo, taip pasiekdamas 104 taškų seriją, kuri tapo pirmąja 100-ą taškų viršijusia serija (angl.- century) Lietuvos snukerio reitinginių turnyrų istorijoje.

Neįtikėtiną, net 94,67% rezultatyvumą turnyro metu parodęs latvis M. Volajs pusfinalyje rezultatu 3 – 0 įveikė vieną iš reitingo lyderių M. Maisiejų ir išėjo į finalą kuriame ir susitiko su V. Schulte.

Lietuvos sportininkas pirmaudamas rezultatu 2 – 1, atliko keletą netikslių smūgių, po kurių patyręs oponentas perėmė lyderio pozicijas ir 44 taškų serija išlygino rezultatą. Nors paskutinio freimo metu V. Schulte demonstravo kokybišką atsižaidimą, Latvijos sportininkas tikslių smūgių dėka perėmė poziciją ir techniškai nuvalęs stalą, 71 taško serija išplėšė pergalę.

Sveikiname nugalėtojus, visus dalyvavusius bei V. Schultę- pirmojo  „century“ autorių!


LBF snukerio sekcija

 

Prenumerata

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: