LBF Lietuvos „pool – 9“ čempionu tapo Vilius Schulte-Ebbert
  • kovo 09, 2015
  • Lietuvos Biliardo Federacija
  • Share on Facebook

Savaitgalį Vilniuje „Pool House” klube vykusiame turnyre rezultatu 7 - 1 finale žaidėjas įveikė K. Žadeikį jaun. ir iškovojo turnyro nugalėtojo vardą.

2015 metų LBF Lietuvos „pool-9“ čempionu tapo Vilius Schulte-Ebbert

Žaidėjas rezultatu 7:1 finale įveikė priešininką ir iškovojo turnyro nugalėtojo vardą.

Savaitgalį Vilniuje „Pool House” klube vyko šiais metais pirmasis LBF Lietuvos pulo čempionatas, kurio metu paaiškėjo sezono nugalėtojas. „Pulas-9“ disciplinoje susirungė 32 stipriausi Lietuvos žaidėjai, tarp jų savo jėgas išbandė ir dvi moterys. Aštuoni geriausiai pirmajame etape pasirodę sportininkai pateko į ketvirtfinalį, kur susirungė dėl vietų pusfinalyje.

Į ketvirtfinalį be pralaimėjimų patekęs dukart Lietuvos snukerio čempionas Tomas Puodžiūnas susitikime dėl vietos pusfinalyje rezultatu 7:4 įveikė Domą Kryževičių. Tuo tarpu turnyro nugalėtojas Vilius Schulte-Ebbert pirmajame etape pralaimėjo Remigijui Kavalniui, bet jau minuso susitikime su Dima Šišovu atsitiesė ir įveikęs priešininką pateko į geriausiųjų aštuonetą. Ketvirtfinalio kovoje sportininkas susitiko su Aleksejumi Teleginu ir nugalėjęs priešininką rezultatu 7:1, užsitikrino vietą pusfinalyje.

Kelias į ketvitfinalį nebuvo tiesus ir Laurynui Kalnučiui. Pirmajame etape žaidėjas pralaimėjo Kęstučiui jaun. Žadeikiui ir tik minusinėje kovoje įveikęs Laimoną Aldonį, pateko į ketvirtfinalį. Susitikimas su 2013 metų Europos pulo jaunimo čempionato sidabro laimėtoju Remigijumi Kavalniu nebuvo paprastas, tačiau sportininkas iškovojo pergalę rezultatu 7:6 ir pateko į pusfinalį.

Į ketvirtfinalį be pralaimėjimų pateko ir daug žadantis 14 metų žaidėjas iš Klaipėdos, Kęstutis Žadeikis jaun. 2013 metais Europos pulo jaunimo čempionate sidabrą sportininkas iškovojo žaisdamas vienoje komandoje su Remigijumi Kavalniu. Įtemptoje kovoje su Vadimu Savickiu vietą pusfinalyje Klaipėdos sportininkas laimėjo rezultatu 7:5.

Pirmajame pusfinalyje susitiko pastaruoju metu puikią formą demonstruojantis Vilius Schulte-Ebbert bei patyręs žaidėjas, taip pat ir treneris, Laurynas Kalnutis. Rezultatu 7:1 pastarasis nusileido V. Schulte-Ebbert. L. Kalnučiui, pademonstravusiam 61,67 proc. rezultatyvumą, beliko tenkintis užimta trečiąja vieta.

Tuo tarpu antrajame pusfinalio susitikime rungėsi Tomas Puodžiūnas bei Kęstutis Žadeikis jaun. Jaunasis Klaipėdietis demonstravo drąsų žaidimą ir po atkaklios kovos T. Puodžiūnas vis tik nusileido klaipėdiečiui. Nors T. Puodžiūnas parodė gerą 74 proc. rezultatyvumą, sportininkui pritrūko tikslumo ir rezultatu 7:5 Kęstutis Žadeikis jaun. laimėjo susitikimą.

Finalinis susitikimas tarp Kęstučio Žadeikio jaun. bei Viliaus Schulte-Ebbert nebuvo įtemptas. Daugelio turnyrų laimėtojas Vilius Schulte-Ebbert nesunkiai įveikė jaunąjį žaidėją ir rezultatu 7:1 nugalėjo turnyre. K. Žadeikis jaun. turnyro metu demonstravo 73,33 proc. rezultatyvumą, tuo tarpu Vilius Schulte-Ebbert parodė 81,33 proc. rezultatyvumą.

LBF pulo reitingai čia

Nuoroda į Facebook nuotraukų galeriją čia

LBF

Pulo sekcija

Prenumerata

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: