Lietuvos Laisvos piramidės čempionė 2015 – Lidija Kolesnikova
  • kovo 11, 2015
  • Piramidė
  • Share on Facebook

Kovo 7 dieną biliardo klube „Piramidė“ įvyko moterų Laisvos Piramidės čempionatas 2015. Dėja turnyre nedalyvavo daug moterų, kurios galėjo parodyti aukšto lygio žaidymą – tai yra, daugiausia patirties prie piramidės stalų turinti 2014 metų Lietuvos čempionė Alina Olševskaja, daugiausia patirties Lietuvoje turinti moteris Tatjana Poltaržeskaitė, nemažai titulų turinti pulo aukšto lygio žaidėja Simona Milšauskaitė ir jaunoji ir talentinga biliardo žaidėja Diana Tracevič.
Kadangi turnyro dalyvių nebuvo daug, organizatoriai padarė tokį turnyro reglamentą, kuriame kiekviena dalyvė turėjo sužaisti su visomis turnyre dalyvaujančiomis moterimis. Nedažnai pamatysi tiek moterų prie piramidės stalų vienoje vietoje. Kiekviena kova atnešė žiūrovams nemažai emocijų ir ypatingų smūgių, kuriuos sugalvoti mušti galėjo tik moteris.
Vakare kai dauguma kovų jau buvo sulošta, paaiškėjo turnyro favoritės kurių kova buvo lemiama, tai yra praeitų metų finalistė Lidija Kolesnikova ir nemažai laiko prie stalų praleidusi ir visiems gerai žinoma Olga Geročinskaja. Ši kova sulaukė nemažai žiūrovų. Pirmas dvi partijas užtikrintai laimėjo Lidija, jau atrodė kad ji beveik tapo nugalėtoja, bet Olga sukaupė visas jėgas ir leido žiūrovams pasimėgauti intriga. Olga išlygino rezultatą iki 2-2. Jos veide jau matėsi ramybės jausmas, bet kovingai nusiteikusi Lidija parodė savo tvirtą charakterį ir įmušusi nepaprasto grožio du paskutinius rutulius tapo 2015 metų Laisvos moterų Piramidės čempionė. Dvi trečias vietas ir taures namo išsivežė Klaipėdos atstovės, Tatjana Gusiatina ir Jana Savickaja.
Sveikiname čempionato nugalėtoją ir visas dalyves.

Prenumerata

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: