Viliaus Schultes karjeroje – Lietuvos snukerio čempiono vardas
  • gegužės 04, 2015
  • Lietuvos Biliardo Federacija
  • Share on Facebook

Įtemptame Lietuvos snukerio čempionato finale jaunasis V. Schulte kontrolinėje partijoje įveikė daugkartinį Lietuvos čempioną T. Puodžiūną rezultatu 4-3.

Kaip niekad įtemptos kovos šį savaitgalį vyko Vilniaus biliardo klubuose “KN”, “Brooklyn” bei “Cue Club”. Dėl 2015 metų Lietuvos snukerio čempiono vardo varžytis susirinko geriausi Lietuvos žaidėjai. Dvi dienas vykusiame čempionate sportininkai demonstravo aukštą meistriškumą bei dideles taškų serijas.

Netikėtai anksti iš čempionato pasitraukė antrasis reitingo sportininkas M. Maisiejus. Susitikime su jaunuoju bei perspektyviu T. Andrejevu pralaimėjęs rezultatu 3:1, snukerio senbuvis iš žaidimo pasitraukė dar pirmajame etape. Iš geriausiųjų šešioliktuko taip pat netikėtai pasitraukė ir daugelio pretendentu į prizinę vietą laikytas A. Isajenko. Rezultatu 3:0, sportininkas nusileido į žaidimą grįžusiam ir aukštą 54 taškų seriją surinkusiam senbuviui R. Baradulinui. Nors aštuntfinalis nepateikė didesnių staigmenų, V. Schulte susitikime su A. Serdikausku, kurį pastarasis pralaimėjo rezultatu 3:0, visuose trijuose freimuose surinko aukštas, virš penkiasdešimt taškų siekiančias serijas. Aukščiausia šiame susitikime – 78 taškų serija. Ją Vilius surinko antrojo freimo metu. Įtempta kova aštuntfinalyje užsimezgė tik tarp S. Korolkovo ir P. Slepionkos. Čia nugalėtojas paaiškėjo tik lemiamame freime. Nors sportininkų jėgos buvo apylygės, P. Slepionka penktajame freime turėjo pripažinti pralaimėjimą.

Ketvirtfinalis praėjo be didesnio pasipriešinimo, bet su didelėmis taškų serijomis. Daugkartinis turnyrų prizininkas bei dukart Lietuvos snukerio čempionas S. Dragūnas susitikime su V. Jakaičiu surinko 66 bei 59 taškų serijas bei nugalėjo priešininką rezultatu 4:0. Susitikime su R. Baradulinu, V. Schulte, taip pat surinkęs 59 taškų seriją, nugalėjo rezultatu 4:0. Į pusfinalį pateko ir T. Puodžiūnas, rezultatu 4:1 laimėjęs susitikimą su S. Korolkovu, bei A. Ignotas, nugalėjęs L. Gaubį tokiu pat rezultatu.

Pajėgaus sportininko iš Telšių A. Ignoto susitikimas su V. Schulte baigėsi pastarojo pergale. Nepaisant susitikimo baigties rezultatu 4:0, žaidimas buvo įtraukiantis ir įdomus. Pirmosios snukerio serijos virš 100 taškų Lietuvos istorijoje autorius V. Schulte ir vėl suteikė galimybę gėrėtis aukštomis serijomis. Viename iš freimų surinkęs 59 taškus, jau kitame pademonstravo ir aukščiausią turnyro 106 taškų seriją. Šį snukerio sezoną drąsiai galima vadinti sportininko proveržio sezonu. Vasarą stažuotę profesionalioje prestižinėje snukerio mokykloje Sheffield’e, Didžiojoje Britanijoje („Star Academy“), atlikęs žaidėjas bei daug laiko, dėmesio ir jėgų snukeriui skiriantis V. Schulte pastaruoju metu demonstruoja daug žadančius pasiekimus.

Tuo tarpu kitame pusfinalio susitikime užsimezgė įtempta kova. Abu dukart Lietuvos snukerio čempionai T. Puodžiūnas bei S. Dragūnas žaidimo metu demonstravo apylyges jėgas, bet vis dėlto pirmą vietą reitinge užimantis S. Dragūnas po dviejų laimėtų freimų palūžo ir perleidęs iniciatyvą T. Puodžiūnui rezultatu 4:2 nusileido aukštą 54 taškų seriją surinkusiam priešininkui.

Finalinis susitikimas tarp T. Puodžiūno bei V. Schultes prasidėjo pastarojo dominavimu. Nepaisant įtempto žaidimo bei svaraus pasipriešinimo, 3 freimus iš eilės laimėjo V. Schulte. Ketvirtojo freimo pradžioje iniciatyva vis dar buvo V. Schultes rankose ir jau atrodė, kad ketvirtasis freimas žaidėjams taps lemiamu, tačiau T. Puodžiūnas sugebėjo atsitiesti ir, laimėjęs tris freimus iš eilės, išlygino rezultatą. Lemiamas septintas freimas prasidėjo kaip niekad įtemptai. Persvarą didinančiam V. Schultei padarius klaidą, T. Puodžiūnui atsirado galimybė perimti iniciatyvą. Vis tik, pradėtą seriją nutraukė netaiklus “Double” smūgis ir V. Schultei įmušus “Match ball”, priešinininkui nebeliko galimybių trečią kartą tapti Lietuvos snukerio čempionu. Šis titulas pirmą kartą atiteko V. Schultei.

“Vilius tiesiog vertas čempiono titulo”,- po susitikimo sakė D. Motiečius, stebėjęs viso čempionato eigą bei daug metų pats žaidžiantis snukerį sportininkas.

Prenumerata

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: