Europos snukerio čempionate – geros žinios Lietuvai
  • birželio 20, 2015
  • Snukeris
  • Share on Facebook

Europos biliardo ir snukerio asociacijos EBSA susitikimo metu nuspręsta, kad net 4 europos čempionatai vyks Lietuvoje.

Birželio pradžioje Prahoje vykusiame Europos snukerio čempionate Lietuvą atstovavo šeši stipriausi Lietuvos snukerio reitingo žaidėjai. Kasmet šio turnyro metu taip pat vyksta Europos biliardo ir snukerio asociacijos EBSA susitikimas, kuriame pristatomos metinės ataskaitos bei aptariami tolimesni sezono planai. Šį kartą jo metu nuspręsta, kad net 4 europos čempionatai vyks Lietuvoje. Lietuvos biliardo federacijai jau kitų metų birželį patikėta surengti Europos komandinį, Europos moterų, Europos Masters bei Europos „6-RED“ snukerio čempionatus.

 

Prahoje vykusiame Europos čempionate vyrų kategorijoje Lietuvą atstovavo šiais metais Lietuvos čempiono vardą pelnęs Vilius Schulte, Simonas Dragūnas, Tomas Puodžiūnas bei Sergejus Korolkovas, o Masters kategorijoje pasirodė Mindaugas Maisiejus ir Andrejus Maksimovas. Lietuvos rinktinė buvo formuojama iš aukščiausias pozicijas sezono metu reitinge užimančių licencijuotų snukerio žaidėjų.

 

Nors prizinių vietų Lietuva nepasiekė, tačiau čempionato metu gerai pasirodęs Vilius Schulte laimėjo keturis susitikimus bei surinko penkias pusšimtes serijas. Gerą rezultatyvumą demonstravo ir Simonas Dragūnas, nugalėjęs dviejuose susitikimuose bei porą freimų baigęs su pusšimtį viršijančiomis serijomis.

Neblogai turnyro metu, tik jau kitoje – Masters kategorijoje, pasirodė ir antrasis Lietuvos reitingo sportininkas Mindaugas Maisiejus, laimėjęs tris susitikimus. Gerą pasiruošimą pademonstravęs sportininkas konkurencingą žaidimą išlaikė viso čempionato metu.

 

Įtemptas žaidimas užsimezgė dukart Lietuvos čempiono Tomo Puodžiūno bei sportininko iš Austrijos Andreas Ploner susitikime. Po užtikrinto austro starto, Tomas atsitiesė ir išlygino rezultatą iki 2:2, tačiau nesugebėjęs išsiveržti į priekį, pralaimėjo. Vėliau šį susitikimą Tomas įvardino kaip vieną įsimintiniausių čempionato metu.

 

2015 metų Europos snukerio čempionato nugalėtoju tapo Didžiosios Britanijos žaidėjas Michael Wild, finalinėje kovoje rezultatu 7:4 nugalėjęs tautietį Jamie Rhys Clarke. Laimėtojas apdovanotas dvejų metų kelialapiu į snukerio profesionalų lygą.

 

Lietuvos biliardo federacija jau prieš metus buvo pakviesta deryboms dėl ateities Europos čempionatų organizavimo, tačiau tik šių metų birželio 11 d. visuotiniame EBSA suvažiavime buvo priimtas sprendimas Lietuvai suteikti teisę organizuoti ne vieną, o net keturis Europos čempionatus. „Mes labai džiaugiamės tokiu sprendimu ir mums parodytu pasitikėjimu“,– sakė Lietuvos biliardo federacijos prezidentas Tomas Puodžiūnas.

 

Prenumerata

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: